Banen er til spillerne - tribunen for fans

30.11.2012 15:55

Læs den fælles udmelding om onsdagens pokalderby fra Brøndby IF, Brøndby Support og Alpha Brøndby her:

Brøndby IF afholdte torsdag aften et vellykket møde med repræsentanter fra klubbens fans efter den meget uheldige episode til pokalkampen onsdag aften, hvor fans i glædesrus trængte ind på banen efter sejren over F.C. København.

Onsdagens begivenheder, hvor Brøndby-tilhængeres indtrængen på banen var tæt på at resultere i masseslagsmål med tilhængerne fra FCK, viser med al tydelighed, hvorfor stadionreglerne klart slår fast, at det ikke er tilladt for tilskuere at forcere hegnet omkring banen.

Takket være Vestegnens Politi udviklede situationen sig heldigvis ikke yderligere, da fangrupperingerne blev holdt adskilte, og da Brøndby-fansene relativt hurtigt forlod banen igen, efter at dette blev meddelt over stadions højtaleranlæg.

Selv om baneinvasionen var et uværdigt og ærgerligt punktum på pokalsejren, er vi alle af den overbevisning, at langt de fleste af de personer, der løb på banen i onsdags, gjorde det af glæde og forløsning over kampens resultat - langt størstedelen havde ingen hensigter om konfrontation med FCK's fans og søgte heller ikke dette.

Episoderne fra i onsdags var dog på alle måder uacceptable, og i sidste ende går det ud over klubben og rammer dermed også spillere og fans, hvilket ingen kan have interesse i.

Vi vil derfor i samlet flok kraftigt appellere til de mange fans, der deltager i Brøndby IF's kampe om til alle tider at overholde de gældende stadionregler og blive på tribunerne både før, under og efter kampene. Der er ingen undskyldning for andet.

Brøndby IF bærer det fulde ansvar

Brøndby IF påtager sig det fulde ansvar for episoderne efter pokalkampen. Klubben kan ikke leve med, at sikkerheden til kampene på Brøndby Stadion ikke er 100 % i orden. Derfor skal de nødvendige ændringer foretages, således at onsdagens sikkerhedsbrist ikke gentager sig. Ansvaret for afviklingen af kampene på Brøndby Stadion påhviler Brøndby IF og ingen anden part.

Pokalkampen onsdag aften var den sidste hjemmebanekamp i efterårssæsonen, og de næste måneder vil blive brugt på - i samarbejde med fans, politi og DBU - at optimere sikkerheden på Brøndby Stadion samt at foretage en personalemæssig oprustning på sikkerhedsområdet.

Af konkrete tiltag vil Brøndby IF til forårssæsonen opsætte net bag begge mål, der sikrer mod, at kastegenstande kastes på banen fra endetribunerne, som det på beklagelig vis skete onsdag aften. Nettet vil også hjælpe med at besværliggøre adgangen til banen fra tribunen.

Derudover vil klubben kigge på andre tiltag, der vil vanskeliggøre adgang til banen. Slutteligt vil kontrollørernes antal og placering på Sydsiden blive justeret, således at eventuelle baneløbere bremses i tide, inden tingene eskalerer. Disse tiltag iværksættes, så de er klar til den første hjemmekamp i forårssæsonen.

Samtidig vil Brøndby IF fremadrettet slå langt hårdere ned på fans, der ikke formår at overholde stadionreglementet og gældende lovgivning.

Fansene kigger også indad

Tilskuernes indtrængen på banen onsdag aften overskyggede ikke bare fodboldfesten, men også den gode dialog, som klub, fans og politi har haft op til afviklingen af kampen. Set i lyset af hvor relativt fredeligt kampafviklingen forløb før og under kampen, er det særdeles ærgerligt, at fans i så stort et antal løb på banen efter kampen og dermed ødelagde billedet af et velafviklet Derby.

Derfor er det også nødvendigt, at alle fans kigger indad og forstår, at det er helt essentielt at blive på tribunen uanset hvad, da konsekvenserne af at løbe på banen er utrolig hårde for både klub og fans. Det store stykke fanarbejde for bedre fanvilkår og restriktionsfri Derbys lider også betydelig skade af episoder som den i onsdags.

Fanrepræsentanterne på mødet vil sammen med klubben løfte deres del af ansvaret for, at onsdagens episode ikke gentager sig.

Alle mødets parter er af den overbevisning, at det trods hændelsen onsdag aften er vigtigt at fastholde dialogen klub, fans og myndigheder imellem, samtidig med at der strammes op på sikkerheden omkring afviklingen af kampe på Brøndby Stadion som beskrevet ovenfor.

De næste to udekampe

På søndag gæster Brøndby IF FC Nordsjælland i Farum, mens det fredagen efter gælder SønderjyskE i Haderslev.

På baggrund af møderne torsdag og fredag med fans og Politi har Brøndby IF besluttet at ophæve suspenderingen af billetsalget til søndagens udekamp mod FCN.

Som ansvarlig klub vil Brøndby IF ikke som udgangspunkt, som det er set fra andre klubbers side, frasige sig et udebaneafsnit, da det blot er at skubbe ansvaret fra sig og lægge det over på værtsklubbens skuldre. I Brøndby IF?s øjne er det både for den gæstende klub og for værtsklubben langt mere sikkerhedsmæssigt forsvarligt med et dedikeret udebaneafsnit end udefans spredt ud på neutrale tribuner på resten af det pågældende stadion.

Brøndby IF har derfor efter dialog med FC Nordsjælland besluttet at fastholde udebaneafsnittet til kampen på søndag i Farum. I tæt samarbejde med FC Nordsjælland og Brøndby IF?s fans sikrer Brøndby IF, at sikkerheden til kampen er i orden, således at kampen afvikles forsvarligt.

Angående udebaneafsnit til efterårets sidste udekamp i Haderslev den 7. december træffes den endelige beslutning herom først i næste uge.

Blågule hilsner,

Brøndby IF, Brøndby Support og Alpha Brøndby.