Holst: Forsøger at nyde det så meget som muligt

19.11.2012 11:16

Da Brøndby IF søndag aften spillede 2-2 med Esbjerg fB, var det tredje gang i streg, at 18-årige Frederik Holst startede som højre back.

Indtil videre erklærer den unge Brøndby-spiller sig tilfreds med præstationerne, og han er klar til at give endnu mere, hvis cheftræneren får brug for det.

Holdkammeraterne har taget godt imod

- Jeg lagde ud med at blive brugt som midtbanespiller, men fik chancen som back i pokalkampen mod Silkeborg, og det gik egentlig ganske udmærket, synes jeg. Det næste opgør gik også fint personligt - uden at det var noget overdrevet - og i går mod Esbjerg følte jeg ligeledes, at det var en fin præstation fra min side.

- Jeg har fået bevist mange af de ting, som jeg gerne vil bidrage med som back - at jeg kan udnytte min hurtighed, at jeg kan lukke godt af defensivt, og at jeg er ivrig efter at være med til at skabe noget frem ad banen. Det er også blevet lettere af, at de andre har taget godt imod mig, når det går løs.

- Jeg har eksempelvis lænet mig meget op af Stender (Daniel Stenderup, red.). Vores samarbejde har fungeret godt fra første fløjt. Hvis jeg kommer i tvivl om noget, prøver han altid at tilbyde sig, så jeg kan slippe fornuftigt af med bolden. Et andet eksempel er, at han dirigerer og sørger for at skubbe mig frem, tilbage eller ind i banen, hvis han spotter, at det kan være en fordel, i forhold til hvordan modstanderne ligger ved målspark. Det gælder en masse små ting, som kan gøre os stærkere, hvis der er kommunikation og opbakning.

- Der er selvfølgelig forskel på, om man starter inde eller blot får de sidste 20 minutter, men det har været dejligt, og jeg har bare forsøgt at nyde det så meget som muligt. Jeg føler, at jeg har tacklet det fint, men jeg kan selvfølgelig godt mærke, at det er fysisk hårdere end at spille U-kampe. Jeg har været lidt træt efter kampene, men generelt er det gået fint på den front. Jeg har også spillet fuld tid på U-landsholdene, hvor niveauet og tempoet ligeledes er højt, og jeg er klar til at give endnu mere, hvis Auri får brug for mig.

FH

Frederik Holst tager bolden ned i 2-2-kampen mod Esbjerg fB. Foto: Arnason.dk.