Reserveholdsstatus: Mange unge har vist sig frem

Reserveholdsstatus: Mange unge har vist sig frem

I mandags spillede Brøndby IF's reserver årets sidste reserveholdskamp på Frederiksberg, hvor det blev til et 2-4-nederlag til FC Københavns reserver.

Dermed ender reserveholdet enten på en tredje- eller fjerdeplads i østpuljen (afhængig af resultaterne i Lyngbys to sidste kampe), hvilket ikke er nok til medaljeslutspillet, når de tre geografisk opdelte puljer til foråret slås sammen alt efter placeringer i efterårets puljespil.

Assistenttræner Bent Christensen Arensøe fortæller her til brondby.com om efterårssæsonen på reserveholdet, hvor mange meget unge spillere har vist sig flot frem.

Ændret fokus for reserveholdet

- Gennem de 10 kampe i efteråret har vi brugt mange unge spillere fra både U17- og U19-holdet. Dels har vi ikke lige så mange A-trupspillere som i de to forgangne sæsoner, og dels har vi ændret fokus for reserveholdet, så vi nu bruger holdet til det formål, det oprindeligt var tiltænkt, nemlig at give de unge talenter spilletid, så de får noget værdifuld erfaring fra et højere niveau end ungdomsfodbolden.

- I mandags (mod FCK, red.) spiller vores unge drenge eksempelvis over for +100 landskampe på midtbanen i form af Daniel Jensen, Grindheim, Gislason og Vingaard. Det giver dem utrolig værdifuld erfaring at spille mod dygtige spillere som dem, så der har reserveholdsturneringen stor værdi for os og for klubbens talenter. 

- En af fordelene ved at så mange unge spillere har været brugt er også, at vi får set flere af de unge præstere på dette niveau. Spillere, som vi måske ikke tidligere havde så stort fokus på, er pludselig blomstret op og har fået vores opmærksomhed. Så det er bestemt en god mulighed for U-spillerne for at vise sig frem.

- Det har været rigtig positivt at se, at vi på ingen måde har været spillet ned, selv om vores gennemsnitsalder generelt har været lav i kampene. I alle kampe har vi været godt med eller bedst i den første time, hvorefter det højere tempo nok har trættet de unge lidt, og vi er så blevet straffet til sidst i nogle kampe. Men spillemæssigt, teknisk, taktisk og så videre er jeg meget tilfreds med indsatsen hos alle, både dem fra Superligatruppen og fra U-holdene. De skal have stor ros, og det er især flot gået af de unge gutter fra U-holdene, at de giver en masse til holdet og på ingen måde falder igennem.

I alt har 22 spillere fra U-holdene været anvendt på reserveholdet i efteråret 2012:

Frederik Holst
Riza Durmisi
Mads Nielsen
Kristian Andersen
Andreas Hansen
Andrew Hjulsager
Torbjørn Billeskov
Mikkel Jensen
Patrick Da Silva
Svenn Crone
Oskar Tranberg
Daniel Holm
Julian De Freitas
Nicolas Mortensen
Rasmus Gehlsen
Alexander Munch
Kristoffer Borslund
Mathias Andersen
Malthe Johansen
Daniel Anusic
Kristian Larsen
Nicolai Madsen

MJ

Mikkel Jensen fra U19-holdet er en af de mange U-spillere, der i efteråret har været i aktion for Brøndby IF's reservehold, og som nu roses af assistenttræner Bent Christensen Arensøe. Foto: Arnason.dk

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER
image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER