Krohn-Dehli: Har bevist mig selv på højeste niveau

02.07.2012 09:50

Michael Krohn-Dehli er tilbage blandt holdkammeraterne på Brøndby Stadion efter en flot indsats ved EM-slutrunden, der blev krydret med scoringer imod Holland og Tyskland.

brondby.com tog derfor en EM-snak med den blågule profil, som har fået genopladet batterierne med en uges familieferie på Mallorcas sandstrande uden fodbold og internet.

Hvordan levede slutrunde-oplevelsen op til dine forventninger?

- Man kan ikke rigtig forberede sig på det, når det er første gang, at man er med. Man aner ikke, hvor stort det egentlig er, inden man tager af sted. Træningen i Helsingør foregår stille og roligt, som man er vant til. Til gengæld kunne man mærke skiftet, lige så snart vi kom til Polen.

- Alle stoppede op og fik vinket en del, da de så bussen. Man kan virkelig mærke, hvor meget værtslandene går op i det. Det hele sitrede lidt mere end sædvanligt, og der var altid fyldt på stadion til vores åbne træninger. Det var meget sjovt at opleve.

Hvilke punkter var afgørende for, at du lykkedes så godt til slutrunden?

- Hele holdet skal lykkes, for at det samme sker for mig, men jeg følte, at formen var der, og at jeg var klar til opgaven. Jeg kunne også mærke i træningskampene imod Brasilien og Australien, at jeg var i god form. Man skal selvfølgelig stadig ramme dagen, og jeg synes, at vi præsterede som hold. Dernæst er det selvfølgelig op mig selv at præge kampene, og jeg forsøgte at søge spillet og involvere mig.

Hvad har det givet dig at være med til slutrunden - såvel personligt som spillemæssigt?

- Det giver noget erfaring, som jeg kan bruge til at lægge endnu mere på mit spil. Dernæst har jeg bevist, at jeg godt kan være med til en slutrunde på højeste niveau. Man spiller selvfølgelig ud fra tanken om, at man godt kan være med, for ellers kunne man lige så godt blive hjemme, men det er rart at bevise over for sig selv, at man kan leve op til de forventninger. Det er et sammenpresset program med tre tempofyldte kampe på meget kort tid, så man skal være i form for at kunne præstere, og det synes jeg, at hele holdet var.

MKD

Michael Krohn-Dehli er tilbage blandt de blågule holdkammerater efter en veloverstået EM-slutrunde. Foto: Arnason.dk.