Rommedahl i FiB: Brøndby er en storklub

11.10.2011 10:01

Brøndby IF's nye profil, Dennis Rommedahl, var Danmarks helt store profil fredag på Cypern, hvor han med to mål spillede sig ind på Team of the Round.

I september måned tog Fodbold i Brøndby en snak med landsholdsprofilen om fortiden, nutiden og synet på Brøndby IF.

Rommedahl: Brøndby er en storklub

Den nye dreng i klassen - landsholdsprofilen Dennis Rommedahl - er glad for at være ankommet til Vestegnen og håber at hjælpe klubben tilbage, hvor den hører hjemme - på toppen af dansk fodbold.

Dennis Rommedahl er lynhurtig på banen, men også sprængfyldt med energi uden for grønsværen. Det oplever man hurtigt i selskab med spasmageren fra det danske landshold. På vej til interviewet med Fodbold i Brøndby når Rommedahl både at hyggesnakke med receptionisten, to holdkammerater samt at fortælle, at hans kone bad ham barbere sig i morges, hvis der nu var fotograf med til interviewet. Og al dialog foregår med et smil på læben og i en kæk tone.

- Jeg er meget ligetil som person og snakker godt med alle. På hotellet, hvor vi bor med landsholdet, går jeg også altid ud i køkkenet, snakker med kokken og får mig en lille snack, griner Brøndby IF's nye profil Dennis Rommedahl.

15 år i udlandet gav fem mesterskaber

Han har oplevet meget den 33-årige danske fodboldspiller, siden han i 1997 tog turen fra trygge Danmark og Lyngby Boldklub til Holland og storklubben PSV Eindhoven. Her leverede Rommedahl i 159 kampe masser af mål og assists til store spillere som Ruud van Nistelrooy og Mateja Kezman.

Det blev til fire hollandske mesterskaber, inden Rommedahl i 2004 rykkede til Premier League og Charlton Athletic i tre sæsoner. I 2007 vendte Rommedahl 'hjem' til Holland og tre sæsoner i Ajax Amsterdam, inden kantspilleren i sommeren 2010 prøvede lykken i græske Olympiakos.

Her vandt Rommedahl mesterskabet med den græske storklub, men blev senere frosset ude og valgte i slutningen af august måned i år at rykke retur til moderlandet og Brøndby IF.

- Olympiakos ønskede ikke at bruge mig, og jeg vil egentlig bare spille fodbold, og så kom Brøndby med et rigtigt fint tilbud, som jeg valgte at sige ja til. 15 år efter jeg forlod Danmark er det spændende at befinde sig i Superligaen igen, selvom jeg har fulgt med i mine mange år i udlandet og har hørt lidt fra mine landsholdskollegaer i ny og næ.

En ægte storklub

Og selvom Brøndby IF ikke har vundet det danske mesterskab siden 2005, så føler Rommedahl alligevel, at han er ankommet til en storklub.

- Brøndby er en storklub. Selvfølgelig har resultaterne ikke helt været der de seneste år, men det forsvinder historien ikke af. Det er den mest vindende klub i Danmark i nyere tid, og Brøndby er den danske klub, der er mest kendt i udlandet - det har jeg mærket i de forskellige lande, jeg har spillet i.

- Man mærker også med det samme, at der her i Brøndby er en stor opmærksomhed fra både medier og fans. Alle har en holdning til klubben, og det er for mig en storklub, der har sådan en aura.

At leve med presset

Der er store forventninger til Dennis Rommedahls comeback i Superligaen, men fløjspilleren med 110 A-landskampe er vant til at stå for skud.

- Jeg kommer lige fra en klub (Olympiakos) med millioner af fans (halvdelen af Grækenland, siger man), hvor jeg blandt andet oplevede at blive svinet til i lufthavnen, fordi jeg var ude og hente min familie i et par grønne shorts. 30-40 mennesker tog fat i mig og bad mig tage dem af, da Olympiakos' ærkerival Panathinaikos spiller i grønt. Så jeg er vant til presset - også fra landsholdet - hvor man vel kan sige, at medierne ikke altid har været lige positive overfor mine præstationer, siger Rommedahl med et stort grin og fortsætter i en mere alvorlig tone.

- Jesper Grønkjær og senest Martin Jørgensen er også kommet hjem efter en lang udlandskarriere og har gjort det godt, og jeg føler mig fit og er sjældent skadet, så jeg tror på, at jeg kan bidrage med en masse erfaring. Jeg er i hvert fald stadig sulten og har masser af spillelyst og lever fint med presset som fodboldspiller. Og selvom jeg har boet hele mit voksne liv i Holland og er hollandsk gift, så glæder jeg mig til at vende tilbage til Danmark. Jeg har altid elsket at spille på landsholdet, hvilket jeg håber at fortsætte med, når jeg spiller fast her i Brøndby. Der kommer et stort pres på mig, når jeg vender hjem efter så mange år ude, men jeg er klar til at bevise, at jeg er god nok, og det er også en god motivation for mig.

LÆS RESTEN AF INTERVIEWET OG HELE FODBOLD I BRØNDBY HER:

http://emagazine.brondby.com:81/FIB_311