Daugaard: 19 år glemmer man ikke lige med det samme

05.10.2011 09:17

Kim Daugaard stoppede som assistenttræner i Brøndby IF 1. september, da en større rokade i klubbens trænerteam blev iværksat.

Den 37-årige klublegende med hele 466 førsteholdskampe har været med helt siden 90'ernes storhedstider (debuterede i sommeren 93) til The Double-sæsonen i 2004/2005, hvor Daugaard spillede 31 af 33 kampe og endda scorede i pokalfinalen. I efteråret 2008 indstillede han den aktive karriere og overgik til en stilling som assistenttræner i klubben.

Den lange Brøndby-historik er naturligvis ikke noget, der går i glemmebogen lige med det samme. brondby.com har talt med Kim Daugaard.

Vant til guld eller sølv

- Det er klart, at jeg er skuffet over, at det ikke gik at forlænge samarbejdet. Jeg har været utrolig glad for min tid i klubben. 19 år er ikke noget, man glemmer lige med det samme. Men når det er sagt, så kender jeg erhvervsrisikoen, og jeg har forståelse for, at der skulle ske noget omkring holdet.

- Jeg valgte at sige nej tak til tilbuddet om at træne U19-holdet, da aftalen var relativ kortvarig, og jeg frygtede, at det ville forstyrre de unge og setup'et omkring dem mere, end det ville gavne. Men jeg har stadig mod på at arbejde med fodbolden og vil bestemt ikke udelukke at træne enten på et lidt lavere niveau eller som assistenttræner et andet sted, da jeg fortsat har en masse at lære.

- Her det første stykke tid har jeg fået det hele lidt på afstand og fået renset hovedet, før jeg begynder at kigge på, hvad jeg skal bestille fremover.

- Overordnet set har jeg haft utrolig mange gode oplevelser med den her klub, og jeg var i min tid som spiller nærmest vant til guld eller som minimum sølv. Der har været så mange succesoplevelser, at jeg ikke kan nævne dem alle nu og her, men jeg så da en opgørelse i Ekstra Bladet over, hvem der har vundet flest medaljer i dansk fodbold, hvor jeg lå i toppen, så den er da røget i scrapbogen til børnebørnene, griner Daugaard.

- Med det vil jeg sige, at jeg er meget stolt over at have været en del af et stærkt fællesskab, der har opnået imponerende meget gennem årene. På samme måde har jeg det med fansene, der altid har bakket 100 % op både i min tid som spiller, men også i den seneste tid, hvor det bestemt ikke har været let at være Brøndby-fan.

- De seneste år har ikke været en dans på roser - det ved alle, der har følelser for klubben. Tiderne har ændret sig, og man er ikke garanteret en topplacering, da der er hård konkurrence mellem mange hold. Jeg er nu overbevist om, at holdet nok skal rejse sig og vise potentialet, så vi igen er at finde helt i toppen af dansk fodbold.

KD

Kim Daugaard takker af i Brøndby IF efter 19 års tro tjeneste.