Bjur blogger: Tid til fight - tid til sammenhold

Bjur blogger: Tid til fight - tid til sammenhold

Brøndby IF's direktør og sportschef, Jan Lockhart og Ole Bjur, blogger fra tid til anden her på brondby.com.

Denne gang er det sportschef Ole Bjur, der har taget ordet.

Dårlig start

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke har fået den start på sæsonen, vi drømte om. Efter syv runder i Superligaen har vi seks point og ligger på en kedelig niendeplads. Ydermere måtte vi lide den tort at blive sendt ud af Europa League af Ried fra Østrig - et hold vi havde klare forventninger om at kunne besejre over to kampe.

Hvorfor er det gået så galt? Jeg har set og hørt mange forskellige forklaringer. Lad mig nævne nogle af dem: For hård opstart, for smal trup, forstærkningerne er kommet for sent, vi har været uheldige, vi er blevet bortdømt, spillerne har ikke været gode nok, trænerne har ikke været gode nok, sportschefen har ikke handlet hurtigt nok, og sådan kunne jeg blive ved. Der bliver i ledelsen hele tiden reflekteret over de forskellige årsager, og sandheden ligger nok et sted midt imellem dem. Men uanset hvor sandheden ligger placeret, er det der står tilbage en generel skuffelse hos alle, der er en del af Brøndby IF. I særdeleshed hos det publikum, som har oplevet nedturene på nærmeste hold. Jeg forstår fuldt ud denne skuffelse.

Det er min opfattelse, at situationen er meget alvorlig, men endnu ikke kritisk. Vi er stadigvæk tidligt på sæsonen, og der er masser af point at spille om. Og der er trods alt ikke mere end seks point op til en tredjeplads. Det handler nu om at bevæge os væk fra bunden i et sikkert og stabilt tempo. Først når vi har bunden på behørig afstand, kan vi begynde at kigge op ad igen.

Hvis vi skal lykkes med at bevæge os op i tabellen, er det afgørende, at vi igen begynder at vinde på hjemmebane. I 2011 har vi i Superligaen og Europa League spillet 12 hjemmekampe og kun vundet tre af dem. Det er naturligvis slet ikke godt nok, og en statistik vi hurtigst muligt SKAL have lavet om på.

Én samlet enhed

Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at spillere, trænere og alle omkring Brøndby IF er meget glade for og stolte af den opbakning, som klubbens fans yder gang på gang på Brøndby Stadion.

Ikke desto mindre har skuffende resultater og magre år, forståeligt nok, skabt trevler i det stærke og ubrydelige bånd, der tidligere var mellem spillere og fans.

Lad mig derfor definere et fælles projekt for alle, der vil Brøndby IF det bedste. Projektet hedder "Sammenhold". Lad spillere og publikum forenes resten af efteråret og sammen gøre vores hjemmebane til det, den altid har været - nemlig den udebane modstanderne frygter mere end noget andet sted i Danmark.

Lad os i de fremtidige hjemmekampe være én samlet enhed, som aldrig lægger os ned og altid fighter til sidste sveddråbe. Det kræver alt, og lidt til, af både spillere og publikum. Jeg garanterer for, at spillerne vil spille med hjertet og give alt hvad de kan i samtlige resterende hjemmekampe i sæsonen.

Tilsvarende håber jeg, at vores fantastiske publikum igen vil understrege over for omverdenen, at der på Brøndby Stadion er et ubrydeligt sammenhold mellem spillere og publikum. Det kræver en positiv indstilling, tålmodighed og fremfor alt en accept af, at vi ikke kan spille champagnefodbold i 2 x 45 minutter. Det er helt sikkert meget at bede om i en tid, hvor tingene ikke går så godt - ikke desto mindre er det, hvad der er brug for.

Lad os i de resterende hjemmekampe stå tættere sammen end nogensinde før. Det er altid lettere at stå sammen i medgang, når holdet har succes, men det er i modgang, at man viser sin sande karakter. Alle har vi ét fælles mål, nemlig at få Brøndby IF tilbage til toppen af dansk fodbold. Lad os starte med sammen at erobre vores hjemmebane tilbage. Spillerne har brug for et loyalt og entusiastisk publikum, der støtter dem igennem hele kampen, og publikum har brug for spillere, der giver absolut alt for at få de nødvendige resultater. Lad os gøre det i fællesskab.

Det er tid til fight - det er tid til sammenhold!

/Ole Bjur

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Voksen
FRA 549,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Sort
FRA 449,- KØB HER
image description
Udebanetrøje Voksen 14/15
FRA 549,- KØB HER
image description
T-shirt - V VSTGN
FRA 249,- KØB HER
image description
Skoletaske sort/navy
FRA 399,- KØB HER
image description
Cykelhjelm
FRA 250,- KØB HER
image description
Madkasse blå
FRA 70,- KØB HER
image description
Gymnastikpose
FRA 100,- KØB HER