Integrationsprojektet Fra Bænken til Banen genoplives

Integrationsprojektet Fra Bænken til Banen genoplives

Fra Bænken til Banen var en kæmpe succes, da Brøndby IF-projektet fra 2002 til 2008 hjalp især unge med anden etnisk baggrund med at finde jobs og praktikpladser på Vestegnen. I alt formidlede projektet mere end 700 jobs og praktikpladser i perioden.

Nu genopliver Brøndby IF projektet, der startede som formidling af jobs til klubbens egne ungdomsspillere og deres familier. I takt med projektets succes, og ikke mindst i takt med den store efterspørgsel fra både fra ledige og virksomheder, der ønskede at blive tilknyttet projektet, voksede Fra Bænken til Banen sig dengang langt større end klubben.

Hvorfor genetablere projektet?

Fordi behovet er til stede, og fordi Fra bænken til Banen ligger helt i tråd med klubbens øvrige CSR-indsatser, beretter Brøndby IF's administrerende direktør Jan Lockhart:

- Fra Bænken til Banen handler for os i høj grad om samfundsansvar og om at bidrage til det lokalsamfund, vi er en del af. Det har altid været en naturlig ting for Brøndby IF at udnytte klubbens ressourcer og netværk til at hjælpe, der hvor behovet er størst.

- Vi ser Fra Bænken til Banen som et fantastisk værktøj, der kan hjælpe unge såvel som virksomheder og uddannelsessteder med at matche unge og deres kompetencer med jobs og praktikpladser.

- Mange unge går i gang med en ungdomsuddannelse, men kan ikke færdiggøre den, fordi de ikke kan skaffe en praktikplads. Unge og ledighed er vel nok det værste match, man kan få.

I de kommende måneder vil Fra Bænken til Banen have fokus på at genetablere projektets store kontaktnetværk. Det drejer sig både om de mange virksomheder i Brøndby IF's sponsorkreds, men også om virksomheder, der ikke er tilknyttet Brøndby IF i forvejen, men som vil indgå et særligt samarbejde omkring netop Fra Bænken til Banen.

Planen er at indlede samarbejder med Vestegnens store udbydere af ungdomsuddannelser, med UU-centre, kommunernes jobcentre, ungevejledere med videre. En af de første opgaver bliver at sætte fokus på unge og praktikpladser.

- Vi sigter mod at få etableret en praktikgaranti, hvor de unge der påbegynder en uddannelse er sikret en praktik- eller læreplads allerede fra dag 1 på deres uddannelse.

- En praktikgaranti vil helt sikkert være en kæmpe motivator for at gennemføre uddannelsen, og det vil bidrage til fastholdelse af de unge i uddannelse og senere job, lyder det fra Jan Lockhart.

Et supplement, ikke en konkurrent

Det er vigtigt at pointere, at Fra Bænken til Banen på ingen måde vil konkurrere med det etablerede jobformidlingssystem:

- Fra Bænken til Banen er et supplement, der kan bidrage med masser af erfaring og ikke mindst en helt unik kontakt til vores mange samarbejdspartnere.

- Brøndby IF's netværk og set-up gør, at vi kan agere som kompetent medspiller på mange niveauer. Fra Bænken til Banen vil helt sikkert blive taget godt imod, det er vi ikke et øjeblik i tvivl om, slutter Jan Lockhart.

Fra Bænken til Banen genstartes i dag fredag den 1. juli.

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER
image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER