Blog: Bjur om foråret og næste sæson

Blog: Bjur om foråret og næste sæson

Superliga-sæsonen er forlængst slut, og spillerne hviler de trætte ben, mens klubberne forsøger at opruste til den nye sæson.

Heldigvis har Brøndby IF allerede sikret sig Superliga-profilen Mikkel Thygesen, hvilket lover godt for den kommende sæson. Sportschef i Brøndby IF, Ole Bjur, skriver i denne blog om foråret samt næste sæsons Brøndby-hold.

Lovende takter at bygge videre på 

Det er nu lidt over to uger siden, at vi spillede den sidste kamp ovre i Haderslev, og med en overbevisende 2-0 sejr sikrede bronzemedaljerne til Brøndby IF - for tredje år i træk.

Kampen mod SønderjyskE viste et meget tændt og topfokuseret Brøndby-hold, der styrede begivenhederne fra første til sidste minut - og skabte masser af store målchancer. Kampen mod SønderjyskE viste, at vi på gode dage spiller noget af det bedste og mest effektive fodbold i Superligaen, hvilket er positivt. Omvendt må jeg også erkende, at stabiliteten i vores spil ikke har været tilstrækkelig i de 14 kampe i foråret. Der har ganske enkelt været for mange udfald undervejs.

Og det er ikke kun rent spillemæssigt, at vi har været for ustabile. Vi har også resultatmæssigt svinget meget. Vi har spillet for mange uafgjorte kampe, og specielt på hjemmebane har vi sat for mange unødvendige point til. Det er vi naturligvis nødt til at forholde os til og først og fremmest kigge indad og spørge os selv:

Hvad kunne vi have gjort anderledes, hvor fejlede vi, og hvorfor underpræsterede vi i disse kampe? Disse spørgsmål skal besvares i de kommende uger, og svarene omsættes til hårdt arbejde på træningsbanen. Kun på denne måde kan vi gøre os håb om at forbedre os til den kommende sæson.

To primære fokusområder

Der er dog to åbenlyse områder, som vi er nødt til at fokusere på i den kommende opstart. Vindermentaliteten skal skærpes, og den fysiske styrke skal øges.

Skal vi gøre os forhåbninger om at forbedre de seneste tre års bronze, er vi nødt til at blive mere effektive og mere kyniske. I forårets 14 kampe har vi egentlig skabt chancer nok i alle vores kampe til at vinde dem (bortset fra hjemmekampen mod AC Horsens), men vi er ikke skarpe nok, og så får modstanderen pludselig en tilfældig chance i den anden ende og scorer. Det billede blev illustreret rigtigt godt i kampen mod FC Nordsjælland, hvor vi ikke får lukket opgøret i tide. Vi skal generelt blive bedre til at udnytte vores gode perioder i kampene, og samtidig blive stærkere til at køre et resultat hjem.

Ligesom at vindermentaliteten skal skærpes, så skal den fysiske kapacitet øges. Vi skal rent spillemæssigt arbejde videre med vores koncept, så vi får mere tempo i spillet, fastholder initiativet i længere perioder, er mere aggressive i vores presspil, og så vil vi gerne have flyttet vores kæder endnu længere frem på banen. Dette kræver, at vi over to halvlege er i stand til at arbejde endnu hårdere end vores modstandere.

I den forbindelse er det værd at nævne, at alle spillere har fået individuelle træningsprogrammer med hjem i ferien, således at de kan møde velforberedte op til den kommende opstart.

Ros til offensiven - og fansene

Jeg har imidlertid også observeret områder, hvor vi rent spillemæssigt har flyttet os i den rigtige retning. Det er tydeligt for mig, at vi har forbedret os rent taktisk. Vi giver ikke ret mange chancer væk - og lige bortset fra første halvleg mod henholdsvis AaB og FCM, har vi ikke været sårbare overfor modstandernes hurtige omstillinger. Dette på trods af, at vi i de fleste kampe har forsøgt at gå højt op på banen, været aggressive i bolderobringsfasen og spillet med betydelig risiko.

I det hele taget er vi kommet langt i forhold til vores ambition om at være mere spilstyrende og flytte spillet længere frem på banen.

Samtidig skaber vi flere chancer end tidligere. Der var inden forårets kampe en del kritik af vores offensiv og specielt vores angribere, men vi har i alle kampe skabt chancer nok til at vinde kampene - og vores angribere har fået scoret en del mål. Der er faktisk kun Horsens-kampen, hvor vi havde reelle problemer med at skabe målchancer. Ellers har det set positivt ud, og der er et rigtig godt fundament at arbejde videre med.

Til slut vil jeg understrege, at opbakningen til spillerne har været fantastisk i foråret. Publikum har været veloplagte hver eneste gang - også selvom, de har mødt modgang, og det er en fornøjelse at høre og se på. Især tifoen mod FCK var fantastisk og viser, hvor mange engagerede mennesker, der er omkring denne klub, så stor ros til publikum og fansene - vi håber at give jer flere sejre i den nye sæson.

/Ole Bjur

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER
image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER