Registrering: Ja tak!

Brøndby IF er de seneste dage fra forskelligt hold blevet skudt i skoene, at klubben ikke "gør noget" for at forhindre og inddæmme fanproblemer. Det er sket fra forskellig side, blandt (desværre mange) andre er flere politikere fremme med ganske uheldige udtalelser, der peger i den retning.

For halvandet år siden tog klubbens ledelse kontakt med samtlige af folketingets partier. Vi mødtes med en lang række repræsentanter for samtlige partier minus et enkelt, hvor en stor del af fokus var sikkerhed, hooliganregister, men også en række andre emner, som direkte eller indirekte handlede om det præventive arbejde med især unge mennesker.

Dialog, konsekvens og registrering

Ét af de ønsker vi fremlagde den gang, og som vi både før og siden har bedt om hjælp til, er netop at få lov til at registrere en gruppe mennesker, der blandt andet bruger deres tid på at gå til fodboldkampe: Ballademagerne!

Vi ønsker effektivt at holde ballademagere væk fra fodboldkampe, ikke bare dem, der har ladet sig registrere og har købt billet til isolerede gæsteafsnit til udekampe, men alle steder.  Vi vil heller ikke have dem ind på Brøndby Stadion. De skal helt væk!

Det er bare sådan i dag, at Brøndby IF eller andre klubber ikke må registrere ballademagerne. Vi meddeler på dagen eventuelle episoder til politiet, men vi må end ikke skrive detaljerne ned på en lap papir for senere brug.

Vi har talt med samtlige partier minus et enkelt om dette, vi har diskuteret det flere gange med politiet, som vi i øvrigt har et godt samarbejde med, og svaret er det samme: Det må vi ikke! Vi må ikke lave et register over ballademagere, vi ikke ønsker til vores kampe, vi må ikke bruge billedmateriale, der identificerer dem, vi må ikke skrive deres navne ned, og vi må ikke dele disse oplysninger med andre klubber, der ellers også risikerer "besøg" af disse folk, som åbenlyst er større fans af ballade end de er af fodbold.

Lad os for slå fast: Brøndby IF bruger enorme ressourcer på fan-arbejde! Herunder naturligvis sikkerhed. Det gøres via præventivt arbejde, integrationsarbejde, via dialog med officielle og uofficielle fangrupperinger, via samarbejde med nogle af de dygtigste fanforskere i landet, via et stort sikkerhedsapparat på hjemme og udebane, via undervisning af andre klubbers sikkerhedsfolk i DBU-regi (kontrolløruddannelsen her er faktisk baseret på Brøndby IF's uddannelsessystem), via opfølgning og konsekvens over for fans, der overtræder reglerne og på mange andre måder.

Dette er DBU vidende om og det burde alle politikere være orienteret omkring både i folketinget og i Københavns Borgerrepræsentation! Hvis de er i tvivl om vores indædte lyst til og store arbejde for at minimere ballade i forbindelse med fodboldkampe (vores levebrød), er de velkomne til at følge op på den møderrække, vi tog initiativ til. Vores besked vil være den samme: Giv os nu lov til at registrere ballademagere, giv os lov til at lave et register over de bøller, vi ikke ønsker til vore kampe, giv os lov til at dele et sådan register med vores kolleger i andre fodboldklubber, og lad os effektivt stoppe disse mennesker!

Når nogen advokerer for et away-kort, må vi konstatere, at indførelsen af dette kort ikke har forhindret den største tilskueruroligheder i Esbjergs fB's historie (ifølge klubbens hjemmeside 26/7 2010) og hundredevis af smadrede sæder, romerlys  og ballade på Brøndby Stadions gæsteafsnit til kampe, hvor kortet har været påkrævet.

Skal vi indføre et away-register, som er tungt og ineffektivt fordi det er blevet gjort til en sandhed, at det virker, eller skal vi problemet med organiseret fodboldkriminialitet til livs?
Vi afviser stadig ikke awaykortet totalt, og er i fortsat dialog med politi, fanforskere, kolleger i danske og udenlandske klubber og vore jurister om mulighederne. Alle muligheder.

For ingen skal være i tvivl: Brøndby IF arbejder hårdt på at sætte en effektiv stopper for ballademagere. Vi må bare sige, at samtlige nationale og internationale eksperter på fanområdet peger mod, at vi faktisk gør det rigtige med dialog, præventivt arbejde og konsekvens.

Episoderne i Parken i søndags var af en karakter, hvor vi må erkende, at der igen skal skrues op for indsatsen, og vi er klar over, at et "bølle-register" ikke vil være effektivt fra start. Derfor har vi i første omgang besluttet, at billetsalg til den kommende kamp i Parken mellem FC København og Brøndby, i udgangspunktet vil være begrænset til sæsonkortholdere og medlemmer af Brøndby IF's loyalitetsprogrammer. Mere information herom følger.

Skulle vi så få debatten tilbage på sporet og sammen få ryddet op blandt de elementer, der blander sig med fodboldfans på de danske tribuner og begår forberedt, organiseret kriminalitet? Så får vi også fjernet medløberne, og dem der ikke har forstået budskabet skal væk!

Ikke bare fra gæsteafsnit til enkelte klubbers kampe, men fra danske fodboldstadions!

Ole Palmå
Adm. dir.

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER
image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER