I UNICEF-ambassadørens fodspor

I UNICEF-ambassadørens fodspor

Som en del af det store samarbejde mellem Brøndby IF og UNICEF, deltager Brøndby IF's UNICEF-ambassadører i forskellige aktiviteter, der sætter fokus på det store hjælpearbejde forskellige steder i verden. I 2009 fik Karamoja i Uganda besøg af den daværende Brøndby-spiller Kasper Lorentzen i forbindelse med UNICEF-projektet Sports for Life.

Siden Lorentzens besøg er udviklingen i Karamoja gået fremad. Flere børn er startet i skole, og flere er blevet i skole. Det skyldes ikke mindst UNICEF's Sports for Life og det unikke samarbejde med Brøndby IF.

Flere skolebørn

Sports for Life-projektet bruger sport som en stærk magnet, der samler de børn i området, der traditionelt ikke har vægtet skolegang højt. Via sport kan UNICEF nå ud til børnene og deres familier med vigtige budskaber om skolegang, sundhed og konfliktløsning.

Allerede her to år efter er der sket store fremskridt i Karamoja. I Kaabongdistriktet, som er et af de fire distrikter, projektet dækker, er antallet af børn, der færdiggør deres skolegang, steget med 14 procent.

Med på rejsen til Uganda var denne gang UNICEF Goodwill Ambassadør Caroline Henderson. Hun oplevede blandt andet en fodboldkamp og gav en lille koncert for områdets børn og unge.

Efter besøget hos Brøndby IF

De ti børn fra Uganda, der besøgte Brøndby IF i september 2009, har siden de kom hjem virket som en slags rollemodeller i lokalsamfundet. De har ved forskellige lejligheder fortalt venner, familier, skoleklasser m.m. om deres oplevelser. Blandt andet om hvordan danske børn også bruger sport til at nedbryde fordomme og løse konflikter som f.eks. mobning.

En af drengene, den iøjnefaldende 15-årige Moses på 190 cm, var især glad for at prøve at spille fodbold i Danmark, da det var første gang, han spillede på græs:

- Det var især en stor oplevelse for ham at spille på Brøndby Stadion. Gennem fodbolden fik han også en god kontakt til de danske elever i værtsklasserne. Han fik et par gode kammerater i Mikkel, Tobias og Andreas, fortæller UNICEF-repræsentant Jacob Colville-Ebeling.

Brøndby IF's deltagelse i UNICEF-projektet Sports for Life i Uganda er en del af samarbejdet mellem Brøndby IF og UNICEF, der også indbefatter en kontant støtte til hjælpeorganisationen på 2 millioner kr. årligt, en årlig UNICEF-dag på Brøndby Stadion, eksponering på bl.a. spilletøj og muligheder for fund-raising på Brøndby Stadion.

 Caroline Henderson i Uganda

Her ses UNICEF Goodwill Ambassadør Caroline Henderson sammen med fodboldholdet fra Uganda, der besøgte Brøndby IF i 2009.

UNICEF

Brøndby IF's spillertrup har bl.a. været på besøg på UNICEF's verdenslager i København, hvor de blev vist rundt og fik mulighed for at stille en masse spørgsmål om samarbejdet og UNICEF's store hjælpearbejde.

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Voksen
FRA 549,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Sort
FRA 449,- KØB HER
image description
Udebanetrøje Voksen 14/15
FRA 549,- KØB HER
image description
T-shirt - V VSTGN
FRA 249,- KØB HER
image description
Skoletaske sort/navy
FRA 399,- KØB HER
image description
Cykelhjelm
FRA 250,- KØB HER
image description
Madkasse blå
FRA 70,- KØB HER
image description
Gymnastikpose
FRA 100,- KØB HER