FBM 14/2008: Jon Jönsson til Brøndby IF

Brøndby IF, Toulouse FC og Jon Jönsson er her til morgen blevet enige om detaljerne for en transfer af den 24-årige svenske forsvarsspiller Jon Jönsson fra Toulouse FC til Brøndby IF.

Jon Jönsson tiltræder omgående på en 4-årig kontrakt og vil således deltage i sæsonens første træning torsdag formiddag.

Forstærket defensiv

Jon Jönsson blev i 2006 kåret af de svenske ligatrænere som Allsvenskans bedste forsvarsspiller. Han er blevet svensk mester med både Elfsborg og Malmö FF, og har derudover spillet for blandt andre Landskrona BOIS og Tottenham Hotspur FC.

Jon blev i 2007 hentet til Johan Elmanders franske klub Toulouse FC, hvor han kort tid efter sin debut fik foretaget et planlagt indgreb den ene fod. Efter sin tilbagekomst har han haft svært ved at spille sig på holdet i den franske ligaklub.

- Jon Jönsson er meget dygtig på bolden. Han er en hurtig og forudseende spiller, der også er god i hovedspillet. Vi har fulgt ham fra hans tid i Elfsborg, hvor han var det hotteste stoppernavn i svensk fodbold, og en af de mest interessante forsvarsspillere i Skandinavien. Vi er meget glade for, at få tilknyttet så dygtig en spiller, udtaler sportschef Anders Bjerregaard.

- Med tilgangen af Jon Jönsson er vi godt dækket ind med flere kvalitetsspillere i det centrale forsvar, hvilket har været et af fokusområderne i forberedelserne til næste sæson, fortæller sportschefen.

Ikke første gang for Jönsson

- Jeg ved, at Brøndby har fulgt mig i noget tid og fra Elmander har jeg hørt rigtig meget godt om klubben. Jeg kender Samuel Holmén rigtig godt, og det er klart at det betyder meget hvad en tidligere og en nuværende spiller fortæller. Især kan jeg mærke på Samuel, at der er store ambitioner i klubben, og det tiltaler mig. Samtidig handler det naturligvis om, at få spilletid på højt niveau og i de bedste omgivelser, og derfor var jeg faktisk ikke i tvivl, da klubben igen henvendte sig, fortæller en glad Jon Jönsson efter et veloverstået lægetjek onsdag eftermiddag.

- Brøndby spiller en form for fodbold jeg godt kan lide, og klubben er et storhold i Skandinavisk sammenhæng. Jeg glæder mig til at være med til at møde de store ambitioner klubben har; det bliver virkelig en spændende tid, lyder forventningerne.

- Jeg har faktisk set Brøndby spille mange gange, også på Brøndby Stadion, som er et af de fedeste fodboldstadions. Det er et enormt tryk fansene lægger, og det bliver en oplevelse at løbe på banen som hjemmehold hér. Jeg har endda spist på i klubhuset, så jeg føler mig allerede godt hjemme, smiler Jönsson bredt.

Jon

Jon Jönsson på Brøndby Stadion.

Jon Jönsson fortæller om sig selv:

- Jeg er vel rimelig hurtig og en habil boldspiller, der godt kan lide at gå med i kombinationsspillet frem ad banen. Jeg har vel mine defensive styrker i fysik og luftspil, men det lader jeg egentlig helst andre om at bedømme,

Om skiftet fortæller han:

- Der var flere muligheder, men udfordringen i Brøndby IF er meget svær at modstå, så det er perfekt at det kunne blive her. Nu ser jeg frem til, at komme i gang og lære de andre at kende. Det er et godt slæng med mange dygtige spillere, ved jeg, så det er dejligt at vi allerede begynder i dag, runder den nyeste Brøndby IF-spiller af.

Jon Jönsson får nummer 15.

De to klubber er enige om, at transferbeløbet ikke offentliggøres.

FBM 14 2008: Jon Jönsson til Brøndby IF

Brøndby IF

Jönsson har været på Brøndby Stadion mange gange, men først nu som Brøndby-spiller.

Spillerfacts:

Navn: Jon Jönsson
Født: 8. juli 1983 (24 år)
Højde: 184 cm

Landskampe: 27 U21 landskampe (5 mål)

Tidligere klubber:
IFK Hässleholm
Tottenham Hotspur FC
Malmö FF
Landskrona BOIS
IF Elfsborg
Toulouse FC

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Voksen
FRA 549,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Sort
FRA 449,- KØB HER
image description
Udebanetrøje Voksen 14/15
FRA 549,- KØB HER
image description
T-shirt - V VSTGN
FRA 249,- KØB HER
image description
Skoletaske sort/navy
FRA 399,- KØB HER
image description
Cykelhjelm
FRA 250,- KØB HER
image description
Madkasse blå
FRA 70,- KØB HER
image description
Gymnastikpose
FRA 100,- KØB HER