Brøndby IF tilføres kapital

Brøndby IF tilføres kapital

Brøndby tilføres 29.750.000 kr. ved rettet emission

Brøndbyernes IF Fodbold A/S har ved en rettet emission i dag forøget kapitalen med 55.000 stk. (nominelt 1,1 mio. kr.) A-aktier fra nominelt 6 mio. kroner til nominelt 7,1 mio. kr. samt med 600.000 stk. (nominelt 12 mio. kr.) B-aktier fra nominelt 58 mio. kr. til nominelt 70 mio. kr. A-aktierne er tegnet ved kontant betaling af 50 kr. for en aktie á 20 kr., og B-aktierne er tegnet ved kontant betaling af 45 kr. for en aktie á 20 kr.

Sammenlagt betyder den rettede emission, at Brøndby tilføres ca. 30 mio. kroner, helt nøjagtig 29.750.000 kr.

'Det er en god nyhed for alle, der holder med Brøndby,' siger administrerende direktør Per Bjerregaard og fortsætter:

'I forbindelse med opførelsen af vort stadion optog vi i år 2000 nogle kortfristede lån. Det gjorde vi helt bevidst, fordi vi i det marked, der var dengang, vurderede, at vi igennem spillersalg hurtigt ville kunne betale tilbage. Vi vurderede, at det ville være uansvarligt, at Brøndby i mange år skulle slæbe rundt på en stor gæld og tilsvarende tung rentebyrde. Men vi er som mange andre blevet ramt af den generelle afmatning på transfermarkedet - en konsekvens af kriserne i europæisk fodbold.'

'Det har betydet, at vi har siddet lidt hårdt i det. Ligesom parret, der lige har købt nyt hus. Men så har det heller ikke været værre. Med kapitaltilførslen på 30 mio. kroner er vi nu sikret arbejdsro og går en tryg fremtid i møde.'

Ved emissionen udstedes både A-aktier og B-aktier, men A-aktierne tegnes ikke af de nuværende A-aktioner, Brøndbyernes I F Fodbold Fond. A-aktierne tegnes af Røsler Holding ApS og Brøndbyernes Idrætsforening. Mere detaljeret kan de nye aktier oplistes som følger:

A-aktier udstedt i forbindelse med emissionen er tegnet af følgende:

Brøndbyernes Idrætsforening: Nominelt 183.000 kr. svarende til 9150 stk. á 20 kr.
Røsler Holding ApS: Nominelt 917.000 kr. svarende til 45.850 stk. á 20 kr.

B-aktier udstedt i forbindelse med emissionen er tegnet af følgende:

Brøndbyernes Idrætsforening: Nominelt 2.100.000 kr. svarende til 105.000 stk. á 20 kr.
Røsler Holding ApS: Nominelt 7.660.000 kr. svarende til 383.000 stk. á 20 kr.
Codan Forsikring A/S: Nominelt 2.240.000 kr. svarende til 112.000 stk. á 20 kr.


Tillid til Michael Laudrup

Efter den rettede emission har Røsler Holding ApS nu 14,21 % af stemmerne i Brøndbyernes IF Fodbold A/S.

'Jeg betragter dette som en god investering. Brøndby er en af Skandinaviens førende fodboldklubber og har en lang tradition for at udvikle talentfulde spillere. Samtidig er det Danmarks gennem tiderne største fodboldnavn, der sidder på bænken. Med Michael Laudrup i spidsen er Brøndby en virksomhed, jeg har stor tillid til,' siger Torben Røsler, der står bag Røsler Holding ApS.

'Brøndby har gennem tyve år formået at kombinere forening og forretning. Klubben har haft en klar social profil og var aldrig nået så langt uden de mange frivillige, der har været med til at bygge det hele op. Jeg har ingen ambitioner om at lave om på tingene. Min indflydelse vil jeg bruge til at bakke op omkring den kurs, der har givet Brøndby og alle klubbens fans store oplevelser.'

Torben Røsler sidder i bestyrelsen for selskabet og har haft aktier i Brøndby siden ´98. Torben Røslers virksomhed, Røsler Distribution, er samtidig blandt de største sponsorer i Brøndby.

Emissionen betyder således, at Brøndbyernes IF Fodbold Fonds absolutte flertal forsvinder. Men fonden har med 42,55 % af stemmerne fortsat klart flest stemmer.

'Det ser vi som en naturlig udvikling. Københavns Fondsbørs stod sidste år bag den såkaldte 'Nørby-rapport', der blandt andet beder selskaber, hvor stemmeflerheden ligger i en fond, forholde sig til, om denne konstruktion er fremtidsorienteret. Vi viser nu, at Brøndby er parat til at åbne sig mod omverdenen - uden at det skal opfattes, som om vi sælger ud af vores værdier. Vi mener, at det er en proces, der kræver tid,' siger bestyrelsesformand Ole Borch.

Forventninger for 2002

Selskabet forventer fortsat et årsresultat for 2002 på 5 - 8 mio. kr. Det forudsætter, at der sælges spillere. Hvis ikke det i løbet af resten af året lykkes at sælge spillere, har selskabet nu offentliggjort, at årsresultatet vil blive på minus 19-20 mio. kroner.. I 2003 skal der sælges spillere for kr. 11 mio. kr. for at opnå et 0-resultat.

'Det vil være utilfredsstillende, hvis vi kommer ud af 2002 med et minus på 19-20 mio. kroner. Men under alle omstændigheder går vi ind i de næste år med en god portion optimisme. Dels giver kapitaltilførslen os handlefrihed. Samtidig er kurven for både sponsor- og tilskuerindtægter fortsat stigende. Det samme gælder TV-indtægterne herhjemme. Jeg tør også godt sige, at vi har Danmarks mest interessante spillere i vækstlaget lige under det store gennembrud, og så har Brøndby Michael Laudrup til at forløse talenterne. Det er spændende fremtidsperspektiver,' fastslår Per Bjerregaard.

Der er flere oplysninger om den rettede emission i fondsbørsmeddelelse nr. 20/2002.

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER
image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER