Halvårsrapport 2002

Halvårsrapport 2002

Halvårsrapport 2002

Hovedkonklusionerne for første halvår af 2002:

Økonomi:

- Indtægterne udgør 43,2 mio. kr. mod 38,4 mio. kr. i 2001, hvilket er en stigning på 13%.

- Resultatet før finansielle poster blev negativt med 8,0 mio. kr. mod 2,3 mio. kr. i 2001.

- Selskabet venter et positivt resultat for 2002 på 5- 8 mio. kr

- Resultatet før skat i perioden 1.januar 2002 -30. juni 2002 blev et underskud på 13,8 mio. kr. Det opnåede resultat er 1,6 mio. kr. bedre end forventet.
Det tilsvarende resultat var i 2001 på 38 t. kr.

Sportsligt:

- Åge Hareide og Brøndby IF afbrød samarbejdet kort før afslutningen på SAS Ligaen. Tom Køhlert overtog holdet med succes.

- Brøndby IF vandt det danske mesterskab og indfriede dermed de sportslige mål.

- Pr 1. juli 2002 overtog Michael Laudrup jobbet som cheftræner i Brøndby IF.

Kommentarer:

Som det fremgår indledningsvist har der været en pæn omsætningsfremgang i årets første halvdel fra 38,4 mio. kr. til 43,2 mio. kr.

Resultatet blev trods dette et underskud på 13, 8 mio. kr., som dog er 1,6 mio. kr. bedre end forventet.

De stigende personaleomkostninger skyldes dels, at ledelsen af sportslige grunde har valgt at holde en stor trup intakt gennem hele foråret, men også, at et dansk mesterskab udløste en ekstraordinær stor bonus til såvel trænere som spillertrup.
I forhold til + 38 t. kr resultatet i samme periode i 2001 er forklaringerne, at personale omkostningerne er steget med 6,4 mio. kr., afskrivningerne incl. spillerafskrivninger er steget med 3,0 mio. kr. og endelig, at transferresultatet er blevet 7,6 mio. kr. dårligere. Af samme årsag har transferindtægterne været 7,6 mio. lavere end året før.

De stigende afskrivninger kan primært henføres til afskrivninger på indkøbte spillere.

Sponsorindtægterne er steget med ca. 3,8 mio. kr. svarende til en stigning på godt 20%.

Stigningen i Entre og TV indtægter på 687 t. kr er mere positiv end tallene viser, idet 2001 tallene indeholder et tilskud fra UEFA på 1,2 mio. kr., som bortfaldt i 2002, da Brøndby IF nåede så langt som til 3. runde i UEFA Cup'en.

Med erobringen af det danske mesterskab i maj måned indfriede Brøndby IF til fulde de sportslige målsætninger for sæsonen. Det kom til at holde hårdt, idet et stort forspring skrumpede ind, men den rutinerede træner Tom Køhlert tog over som cheftræner og styrede holdet til den afgørende sejr i sidste spillerunde.

Med guldmedaljerne og det danske mesterskab følger retten til at spille kvalifikationskampe til den sportsligt og økonomisk attraktive Champions League.

De første kampe mod Tirana, Albanien gav 2 sejre: Sejr på 1-0 i Brøndby og sejr på 4-0 i Tirana. Dermed er Brøndby IF klar til de sidste og afgørende kampe mod norske Rosenborg om deltagelse i Champions League.

Som følge af Åge Hareides pludselige fratræden som cheftræner valgte Brøndby IF og Michael Laudrup at indlede samarbejdet et halvt år inden det oprindelig var planlagt. Dermed tiltrådte Michael Laudrup, der valgte John Faxe Jensen som assistenttræner, som ny cheftræner allerede pr.
1. juli 2002.

Fremtidsudsigter

Som følge af det lidt pludselige trænerskifte, er de sportslige forventninger til den netop påbegyndte sæson neddæmpet en anelse. En ny mere offensiv spillestil vil blive indarbejdet i de kommende måneder og det må forventes, at det vil kræve en tilpasningstid.

Målsætningen er derfor som tidligere en placering i toppen af SAS ligaen og dermed adgang til de internationale turneringer.

Vi har knyttet 2 nye spillere til truppen. Morten Wieghorst er vendt hjem til Danmark fra en professionel karriere i Celtic, Skotland og ar Dalgas er købt af OB. Endvidere er der indgået kontrakt med en talentfuld ung spiller, Martin Retov fra Køge Boldklub. Sidstnævnte tiltræder dog først 1. januar 2003.

Starten på den ny sæson har været ganske tilfredsstillende med 1-0 sejr over OB i årets Super Cup mellem Danmarksmesteren og Pokalvinderen, i SAS ligaen 3-0 sejr over Silkeborg på udebane, et enkelt nederlag mod AB og i de internationale kampe mod Tirana, sejre på henholdsvis 1-0 og 4-0.

I de kommende 3 uger afgøres det om Brøndby IF via samlet sejr over det norske mesterhold Rosenborg skaffer sig adgang til den økonomisk attraktive Champions League, hvor hvert deltagende hold modtager ca. 22,5 mio. kr. for deltagelse og desuden yderligere for opnåelse af point i kampene. Såfremt Brøndby IF taber disse kampe samlet sikrer sejrene over Tirana i stedet deltagelse i UEFA Cup'en.

Forventninger til årets resultat er uændret i forhold til tidligere meddelt.

image description
T-shirt - Gul Stadion
FRA 100,- KØB HER
image description
Hjemmebanetrøje 15/16 Voksen
FRA 299,- KØB HER
image description
B64 - Hætte zip
FRA 499,- KØB HER
image description
Brøndby Løbecykel
FRA 799,- KØB HER
image description
Snapback Cap - VSTGN
FRA 275,- KØB HER
image description
B64 - Polo grå
FRA 299,- KØB HER
image description
Udebanetrøje Voksen 15/16
FRA 599,- KØB HER
image description
Hoptimist - Brøndby IF
FRA 199,- KØB HER
image description
Kalender 2016
FRA 79,- KØB HER
image description
BIF TRG Sweat top Voksen
FRA 449,- KØB HER
image description
VSTGN Vinterjakke
FRA 699,- KØB HER
image description
BIF TRG Football Pants Voksen
FRA 399,- KØB HER
image description
Baby Body L/S Gul/Blå
FRA 149,- KØB HER
image description
Baby T-Shirt L/S Lyserød/Pink
FRA 149,- KØB HER
image description
Første DM trøje 1985
FRA 299,- KØB HER
image description
Udebanetrøje Barn 15/16
FRA 499,- KØB HER
image description
Fyldt Penalhus
FRA 149,- KØB HER
image description
Skoletaske sort/navy
FRA 399,- KØB HER
image description
Baby Hagesmæk Blå/Gul
FRA 79,- KØB HER
image description
BIF TRG Poly Top Voksen
FRA 449,- KØB HER
image description
BIF TRG Tee+Shorts sæt Voksen
FRA 499,- KØB HER