Forløb af ordinær generalforsamling

Forløb af ordinær generalforsamling

Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S holdt i dag ordinær generalforsamling. Bestyrelsen aflagde følgende beretning:

'Kære medaktionærer.

Rom blev ikke bygget på én dag. Ombygningen af Brøndby Stadion heller ikke, og opbygningen af vort nye hold med ny træner og nye udenlandske profiler som supplement vil vore egne danske profiler blev heller ikke gennemført på en dag. Både ombygningen af Stadion og opbygningen af holdet var en proces der krævede lidt længere tid, end vi havde håbet på.

Men når det er sagt vil jeg gerne på bestyrelsens vegne indlede med at gøre det klart for generalforsamlingen, at det er bestyrelsens opfattelse, at begge de mål, vi satte os, da vi i efteråret 1999 traf den række beslutninger, der præger regnskabet for år 2000, er belvet nået. Vi har fået (og skulle jeg sige - betalt for) Danmarks bedste og flotteste fodboldstadion. Der findes ikke noget stadion, der giver samme rammer om en typisk dansk fodboldkamp. Andre stadions - måske særlig ét - har andre kvaliteter, men vores ønske var at danne en unik ramme om vores førstehold, som således som ramme skulle kunne gøre forholdene for vore tilskuere ideelle. Og disse rammer er nu på plads. Det betyder ikke, at vi ikke er klar over, at der selvfølgelig løbende kan foretages justeringer, som kan medvirke til at gøre totaloplevelsen endnu bedre, men som en erklæring på selskabets ordinære generalforsamling, er det bestyrelsens standpunkt, at de ydre rammer er på plads.

Herefter er opgaven selvfølgelig at udnytte disse ydre rammer, og inden vi omtaler fodboldholdet, er det på sin plads at omtale de andre muligheder. Vi har et stort areal, hvis primære anvendelse er 20-25 fodboldkamp af ca. 2 timers varighed og herefter med yderligere 2 timer til at komme til respektive forlade stadion. Den primære brug af stadion er således 100-150 timer om året! Det giver naturligt store muligheder for sekundært brug, og denne sekundære brug arbejdes der målrettet og som vi ser det med store perspektiver i. Lokalerne, vi sidder i lige nu, samt lokalerne, der ligger på anden sal herover, er ét af de få egnede steder for arrangementer med flere hundrede deltager. Med stadiondirektør Torben Jensen i spidsen markedsfører vi Brøndby Stadion til brug for fester, sammenkomster, præsentationer m.v. Mulighederne er blevet særdeles godt modtaget, og vi har store forventninger til, at der her ligger et pænt indtjeningspotentiale også i fremtiden. Vi har gode samarbejdsrelationer med vores umiddelbare naboer, Brøndby Hallen og Brøndby Park Hotel.

Omkring hotellet og dermed Gildhøjcentret også nogle bemærkninger. Vi færdiggjorde i 2000 en ombygning, der udvidede hotellets kapacitiet med 40 værelser til i alt 118, og det har været en god forretning for både hotellet og os. Omsætningen på hotellet er steget, og vi oplever således en fortsat stigende indtjening på denne sideaktivitet.

Vi vil fortsat overveje yderligere mindre investeringer i Gildhøjcentret, der kan tjene penge til at forøge afkastet.

Ingen skal dog være i tvivl om, at bestyrelsens primære fokus ligger omkring fodbold, således som selskabets navn også fastslår. Med Stadion har vi som tidligere anført fået Danmarks bedste rammer for klubfodbold. Disse rammer er vi nu i gang med at fylde ud, og det forløb absolut fornuftigt. Vi har det højeste gennemsnitlige tilskuerantal nogensinde i klubbens historie, og vi har tilsvarende fremgang på sponsorfronten. Direktør Per Bjerregaard vil under sin gennemgang af regnskabets tal komme nærmere ind på de økonomiske konsekvenser heraf.

Vi ligger nummer 1 i Superligaen. Det er et faktum, og selvom vi alle - også spillerne og trænerne - er enige om, at vi ikke viste den klasse, man kunne ønske i de sidste 50 minutter i den forgangne kamp i Superligaen, er der et gammelt ord i fodbold der siger, at tabellen lyver aldrig. Når vi ser over sæsonen som en helhed frem til nu, følger vi også, at vi har fortjent at føre Superligaen. Vi er det suverænt mest scorende hold, og vi har derudover set igennem blå/gule briller været direkte udheldige i flere kampe, hvor vi trods dominans desværre har forladt banen med et uafgjort resultat eller det, der var værre.

Får vi den stabilitet, vi higer efter, er vi sikre på, at holdet har potentialet til at stå distancen, og ingen tvivl skal herske om, at vores mål fortsat er at blive bedst i Danmark og derefter igennem Europa-fodbold vise os som det bedste hold i Norden, men som det ligger nu tyder alt på, at de sidste ni runder bliver et tæt opløb , hvor ikke kun de øverste fire klubber får mulighed for at blande sig i striden om den endelige triumf.

Sammenfattende vil jeg således på bestyrelsens vegne konstatere, at året inden seneste generalforsamling generelt er forløbet godt, selvom vi ikke fik de ultimative glæder i form af mesterskaber, trofæer eller høje indtægter ved spillersalg, vi kunne have ønsket.

På den baggrund er det selvfølgelig frusterende også for os som ledelse at følge aktiekursen, der for tiden alt andet lige stabilt ligger på det halve af seneste emission i 1999, hvor vi udbød aktierne til kurs 130.

Som i Superliganes stilling må vi også her nøjes med at konstatere, at tabellen har altid ret. Fodboldaktier er desværre ikke så populære, som de har været. Vi håber på, at også dette forhold retter sig. Jeg kan på bestyrelsens vegne sige, at børskursen ikke er udtryk for, at der sløves i organisationen.

Fra bestyrelsens side rettes en anerkendende tak for det forgangne år også til BIF's mange medarbejdere i administrationen og spillerstaben såvel som til de mange medarbejdere fra amatørafdelingen, der bistår med afviklingen af kamparrangementer.'

Årsregnskabet blev godkendt enstemmigt.

Generalforsamlingen gav selskabet bemyndigelse til fortsat erhvervelse af egne aktier.

Den siddende bestyrelse genvalgtes, og derudover indvalgtes reserdelschef Bruno Nørregaard.

Revisionsfirmaerne KPMG C. Jespernsen og Mortensen & Beierholm genvalgtes.

Eventuelle spørgsmål vedrørendenærværende fondsbørsmeddelelse kan rettes til direktør Per Bjerregaard.

Med venlig hilsen

Ole Borch, Formand og Per Bjerregaard, Adm. dir.

image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER
image description
Hjemmebanetrøje 13/15 Barn
FRA 499,- KØB HER
image description
Jubi Hættetrøje Zip Grå
FRA 499,- KØB HER
image description
VSTGN Hue - strik
FRA 149,- KØB HER
image description
T-Shirt - Phiri
FRA 199,- KØB HER