Historisk beslutning: Kvindeholdet indlemmes officielt i selskabet

30.04.2024 18:00

Brøndby IF kan i dag offentliggøre, at vores traditionsrige kvindehold pr. 15. maj 2024 officielt indlemmes i det professionelle selskab, Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S, hvor vores Superliga-hold og Brøndby Masterclass allerede hører hjemme.

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen fortæller om beslutningen:

- Siden 1971 har Brøndby IF's kvindehold været en stolt repræsentant for dansk kvindefodbold med utallige danske mesterskaber og flotte europæiske bedrifter. Deres historie strækker sig over et halvt århundrede og er fyldt med store præstationer, der har cementeret vores kvindeholds position som en af de førende kræfter indenfor dansk kvindefodbold.

- Med en vision om at udvikle og fremme kvindefodbold i Danmark sluttede Brøndby IF sig til DBU's satsning på kvindefodbold tilbage i 1999. Dette skub accelererede udviklingen af kvindelige fodboldspillere og førte til en æra af succes og dominerende præstationer på både nationalt og internationalt plan. Fra at vinde vores første danske mesterskab i 2003 med kvindeholdet til at kæmpe mod nogle af de største europæiske klubber i UEFA Champions League, så har holdet demonstreret en utrolig kvalitet og vedholdenhed.

- Når vi nu tager det næste skridt med at indlemme kvindeholdet i det professionelle selskab, så sker det, da vi som klub har et stort ønske om at fortsætte med at styrke vores engagement i kvindefodbold. De seneste år har vi investeret mange millioner i at løfte vores kvindehold yderligere, og vi tror på, at dette næste skridt vil bidrage til en endnu stærkere struktur og organisation på tværs af vores klub, samtidig med vi kan fortsætte med at spille med om titler og jagte europæisk succes.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller om, hvad det betyder for dagligdagen:

- Først og fremmest er vi utrolig stolte og glade for, at kvindeholdet indlemmes i det professionelle selskab. At vi samler herre- og kvindeholdet i selskabet vil skabe en mere sammenhængende og integreret struktur i klubben. Dette vil uden tvivl fremme samarbejdet på tværs af klubben og styrke den langsigtede bæredygtighed. Det vil samtidig give et stærkere fundament for kvinderne, og på sigt kan det bidrage til at tiltrække talentfulde spillere og partnere, som kan være med til at løfte yderligere.

- Vores tilgang er, at vi tager et skridt ad gangen. Vi har i de sidste par sæsoner allerede væsentligt øget vores bidrag til kvindeholdets budgetter, ligesom vi i denne sæson har øget kvindeholdets synlighed på vores platforme ganske markant, og den naturlige udvikling ønsker vi at fortsætte. Det er vores håb, at vi kan få klubbens eksisterende fans til i endnu højere grad at støtte op om kvindeholdet samt tiltrække nye fans, så vi i fællesskab kan løfte kvindefodbolden.

Hos Brøndbyernes Idrætsforening, hvor kvindeholdet hidtil har hørt hjemme rent organisatorisk, kalder Christian Barret, formand i foreningen, det for en historisk dag.

- Vi er utrolig stolte over denne historiske dag for Brøndby IF som klub. Vi tror på, at ved at få kvindeholdet ind i selskabet, så kan vi på sigt løfte kvindeholdet og skabe et bredere fundament for kvinderne, end de har haft hidtil. Selvom hverdagen ikke umiddelbart ændrer sig markant for kvinderne her og nu, så er betydningen af beslutningen og potentialet kæmpe stort. 

- Det er en stor anerkendelse af det potentiale, kvindefodbold besidder, og en forpligtelse fra klubbens side til at fortsætte støtten og fremme kvindefodbolden. Det er en historisk beslutning på det helt rigtige tidspunkt, og det gør mig utroligt stolt at være en del af denne fantastiske klub.