Oliver Sørensen (ved gult kort for en middel forseelse)
Armin Gigovic (ved gult kort for en grov forseelse)
Henrik Dalsgaard (ved gult kort for en grov forseelse)

Vinkler om kampen
Brøndby IF er ubesejrede i deres seneste 18 Superligakampe, og har altså ikke tabt siden den 24. september 2023, hvor de hjemme måtte se FC København vinde 3-2.

De blågule er desuden også ubesejrede i deres seneste 12 udekampe i Superligaen.

Det er Superligakamp nummer 78 mellem FC Midtjylland og Brøndby IF. Statistikken for de første 77 kampe lyder på 31 Brøndby-sejre, 21 uafgjorte og 25 nederlag. Målscoren er 120-107 i Brøndbys favør.

38 gange har Brøndby IF mødt FC Midtjylland i en Superligakamp på udebane, de 38 opgør er endt med 11 sejre til Brøndby IF, 13 kampe er sluttet uden en vinder og de resterende 14 kampe er vundet af midtjyderne. Målscoren er 48-59 med Brøndby IF nævnt først.

Brøndby IF har scoret 52 mål i denne Superligasæson, og fire mand har scoret 67% af målene:

Scorede mål i 2. halvleg: 24

Når det kommer til scorede mål mod Brøndby IF i denne sæson, fordeler de sig således:
Totale antal mål imod: 26
Scorede mål imod i 1. halvleg: 5
Scorede mål imod i 2. halvleg: 21

Brøndby IF har tidligere spillet syv Superligakampe på datoen 5. maj. Tre er tabt, tre en vundet og en enkelt sluttet uafgjort.

En af de syv Superligakampe på datoen 5. maj var mod FC Midtjylland. Det var i 2010 i Herning, og allerede efter en halv times spil førte Brøndby IF med 3-0 takket været scoringer af Michael Krohn-Dehli (str), Jan Kristiansen og Alexander Farnerud. FCM’s Baba Collins reducerede kort før pausen, men blot fem minutter inde i 2. halvleg var tre-måls forspringet genetableret efter en ny scoring af Alexander Farnerud. I kampens næstsidste minut reducerede Ken Ilsø til 2-4, kampens slutresultat.

13 gange før har Brøndby IF mødt FC Midtjylland i en Superligakamp i maj måned, og det har været forholdsvis jævnbyrdigt, da de 13 kampe er endt med seks Brøndby-sejre, to uafgjorte og fem FCM-sejre. Der er scoret 51 mål i de 13 kampe, og her har Brøndby IF scoret 27 af dem.

I de to klubbers seneste opgør bragte Suzuki Brøndby IF foran 1-0 (og 2-0, men det er en anden historie) – og dermed har Brøndby IF scoret første mål i 41 af de hidtidige 77 Superligakampe mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. De 41 kampe er endt med 24 BIF-sejre, 12 uafgjorte og fem FCM-sejre.

FC Midtjylland har scoret kampens første mål i 34 tilfælde, hvilket har givet Brøndby IF syv sejre, syv uafgjorte og 20 nederlag.

Der kan blive halvrundt eller rundt ”jubilæum” på søndag, for falder der et rødt kort, vil det være udvisning nummer 15 i Superligakampene mellem Brøndby IF og FC Midtjylland – og dømmes der straffespark, vil det være forsøg nummer 20 fra 11-meterspletten i de to klubbers indbyrdes opgør i Superligaen.

Brøndby IF er den ene af blot to Superligaklubber, der har scoret på samtlige tilkendte straffespark i denne sæson. Fire forsøg er konverteret til fire scoring. OB er også på 100% med to mål på to forsøg. FC Midtjylland har blot scoret på 55% af deres forsøg, de er dog blevet tilkendt hele 11 straffespark – og har altså scoret på seks af dem

Dommerne
Jakob Alexander Sundberg er dommeren der skal dele sol og vind lige på søndag. Han har dømt 71 Superligakampe, og de er endt med 30 hjemmesejre, 16 uafgjorte og 25 sejre til udeholdene.

Brøndby IF har været den ene part i 13 af Sundbergs 71 Superligakampe, og de er endt med fem BIF-sejre, fire uafgjorte og fire nederlag.

En gang tidligere har Sundberg dømt en Superligakamp mellem Brøndby IF og FC Midtjylland, det var i maj 2022, hvor Andreas Bruus i det 90. minut udlignede til 2-2, kampens slutresultat.

Sundbergs næste gule kort er nummer 300 i Superligaen, hvor han desuden har vist 10 røde kort og dømt 19 straffespark.

Linjedommere: Deniz Yurdakul og Jesper Dahl
4. dommer: Lasse Læbel Graagaard
VAR: Sandi Putros
AVAR: Jakob Mastrup